Utilitzam cookies per millorar, analitzar les conexions i mostrar publicitat. Si continues, acceptes l'us. Més informació aqui. close

L'autèntic Ikat de Mallorca
El #IkatFromMallorca és l'autèntica tela mallorquina, que s'elabora mitjançant una tècnica mil·lenària, coneguda en els seus països d'origen com ikat o ikkat, i que va viatjar d'orient fins a la Mediterrània a través de la ruta de la seda. A Mallorca també se la coneix com "roba de llengües", en referència als motius geomètrics tan característics de l'illa.


 

Teles amb caràcter mediterrani


Els ikats recullen tota l'essència de l'estil de vida mediterrani i de la seva forma d'entendre la vida: més senzilla, alegre i natural.

Els dissenys s'inspiren en la bellesa de les formes de la Serra de Tramuntana, i l'energia dels seus colors evoca el mar, en tots els seus matisos de blau, i la llum única de la mediterrània, que esculpeix els paisatges, marca el ritme dels seus habitants i el clima que afavoreix un estil de vida a l'aire lliure i una forta connexió amb la natura.

Els productes locals i les fibres naturals són imprescindibles en els #IkatFromMallorca, que estan fets amb cotó i lli. Calidesa i durabilitat entre altres qualitats, que converteixen aquests materials en teles versàtils amb múltiples aplicacions: decoració, tapisseria o fins i tot moda.

El procés ancestral d'aquestes teles, intacte des de fa segles, connecta directament amb el valor pel llegat històric que es transmet de generació en generació, mantenint viva una tècnica, un ofici i un producte.

Característiques úniques del Ikat


Els #IkatFromMallorca es fabriquen seguint un procediment de tenyit artesanal, que és determinant perquè conservin les peculiaritats que el fan indistingible:

1 - Les vores difuminats dels seus motius, ja que durant el tenyit, el tint s'estén pels fils sota el lligam, creant l'efecte de flama. Aquesta part del procés al ser manual, fa que cada tela sigui irrepetible i tingui l'encant de l'imperfecte.

2 - Els dissenys són idèntics a ambdues cares de la tela.